Kymmenen faktaa Lontoosta Hot

Petteri Spåra   January 08, 2013  
 
3.8 (2)
5162   0   0   0   0   0
Write Review

Olemme kirjoittaneet eri käytännönasioista Lontoossa sivustollamme jonkin aikaa. Allaoleva lista on sekalainen kokoelma erilaisia pikkuvinkkejä ja linkkejä edellisiin kirjoituksiimme ja muille virallisille sivustoille. 

1. Lontoo on ISO

Yleinen sanonta käy, että Lontoossa liikkuessa matka minne tahansa kestää vähintään puolituntia. Jos ystäväsi asuu vastakkaisella puolella kaupunkia, todennäköisesti kyläilyä ei tule tapahtumaan usein. Sen sijaan tapaamiset sovitaan usein keskustassa tai sen lähettyvillä.

2. Iso mutta hyvin organisoitu ja siisti

Koostaan huolimatta Lontoossa liikkuminen on selkeää ja ihmisten paljoutta lukuunottamatta helppoa, vaikkakin aikaa vievää. Maanalaisen kartta on laaja mutta helpposelkoinen, opasteet ovat erittäin näkyviä ja yksinkertaisia ja henkilökunta avuliasta ja tietävää. Asemat ovat siistejä ja tuntuvat pääosin turvallisilta mihin kellonaikaan tahansa. Bussiverkosto on myös erittäin kattava ja sen käyttöä kannattaa harjoittaa lyhyemmillä matkoilla. Lue myös matkustukseen käytännöllisistä mobiilisovelluksista tästä artikkelistamme.

3. Metro kulkee puoleenyöhön asti

Jos yövyt keskustan ulkopuolella, kannattaa suunnitella kotimatkasi etukäteen. Maanalaiset asemat sulkevat ovensa hiukan puolen yön jälkeen, joka tarkoittaa sitä, että vaihtoehtosi ovat joko taksi tai bussi, jotka kulkevat ympäri vuorokauden. Viikonloppuisin yöbusseissa on tietysti usein humalaisia, joten kannattaa valmistautua erilaisiin kokemuksiin.

4. Suomikirkko toimii kaakkois-Lontoossa

Suomalaisen yhteisön eräs tukipilari on Lontoon suomalainen merimieskirkko Rotherhithen-alueella. Voit varata edullisen majoituksen heidän tiloistaan, ostaa suomalaisia tuotteita, käydä kahvilla tai vaikka suomenkielisessa jumalanpalveluksessa, muun muassa. Heidän sivustoilta löydät infoa ja tapahtumia.

5. Asunnon löytämisestä on vaihtelevia kokemuksia

Lontoossa asuntojen hakeminen on kiireistä aikaa. Välitysfirmat helpottavat hakemista mutta tulevat yleensä kalliimmaksi ja nostaa takuuvuokran korkeammaksi. Vuokrat ovat erittäin korkeat, joten hyvän hinta-/laatusuhteen löytäminen voi viedä aikaa. Yleinen tapa varsinkin nuorille on jakaa talo muiden ihmisten kanssa vuokraamalla vain makuuhuonetta, jakaen yleiset tilat.

6. Opettele turvallinen takseilla liikkuminen

Lontoossa toimii erilaisia takseja. Kuuluisat mustat taksit, jotka voit napata lennosta keskustassa kulkiessasi ja itsenäiset ”minicab” firmat, jotka ovat lisenssoituja normaaleja henkilöautoja. Mustiin takseihin voit hypätä huoletta sisään mutta minicabit kannattaa aina varata heidän omalta taksiluukulta, joita on paljon ja jotka tunnistaa yleensä vilkkuvasta valohyrrästä. Jos hyppäät minicabiksi esittäytyvän auton kyytiin suoraan kadulta varaamatta, et voi koskaan tietää onko auto oikeasti taksi.

7. Hanki Oyster card

Matkusta helpommin ja halvemmin joukkoliikenteessä, olit sitten lomalla tai muuttopuuhissa. Lisätietoa Oyster-kortista voit lukea sivustollamme seuraavasta artikkelista!

8. Lontoo on ryhmä pieniä kyliä

Katsellessasi asuntoa tai kulkiessasi keskustan ulkopuolella, huomaat että Lontoossa on sata pientä keskustaa. Usein juna-asemien ympäristössä sijaitsee eri kokoisia ja laatuisia kaupallisia keskuksia, joista löydät ravintoloita, ostoskatuja, pubeja, baareja, elokuvateattereita ja tietysti arkipäivän keskuksia kuten posti, poliisiasema ja lääkärin vastaanottoja. Toiset kyläset ovat viihtyisämpiä kuin toiset – vuokrahinnat tietysti vaihtelevat sen mukaan.

9. Julkiset pyörät

Lontoon joukkoliikenteestä vastaava TfL on tuonut keskustan alueelle myös Oyster-korteilla toimivia polkupyöriä. Sinun tulee rekisteröityä TfL:n sivustoilla, jonka jälkeen voit tehdä lyhyemmät matkasi keskustassa pyöräillen.

10. Kysy neuvoa rohkeasti

Jos olet tulossa käymään tai muuttamassa Lontooseen, löydät monia käytännönvinkkejä näiltä sivuilta, mutta voit myös huoletta lähettää minulle kysymyksiä osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Liity myös Facebook-ryhmäämme pysyäksesi ajantasalla uusista artikkeleista ja tapahtumista. Suosittelemme myös liittymään suurelle Finnish People in London –foorumille Facebookissa, jossa paikalliset suomalaiset käyvät keskustelua joka päivä.

User reviews

2 reviews

Hyödyllisyys 
 
3.8  (2)
Ratings (the higher the better)
Hyödyllisyys
Comments
Please enter the security code.
Pekka Mattila
Hyödyllisyys 
 
4.0

Muuttofirmat?

Hei,

Kiitos artikkelista. Sanoit, että "Alla olemme listanneet suosituimpia muuttofirmoja.". Missä alhaalla? :)

T. Pekka

Owner's reply

Hei Pekka,
Kiitokset kommentistasi, olemme näköjään unohtaneet täydentää artikkelia! Päivitämme sen pikimmiten! :)

Petteri

Was this review helpful to you? 
Heli Keinänen
Hyödyllisyys 
 
3.5

hyödyllistä tietoa

mielenkiintoisia faktoja, voisit kertoa vielä enemmän tuosta muuttoprosessista.

Was this review helpful to you? 
Powered by JReviews