Kymmenen asiaa joita ei kannata tehdä Lontoossa! Hot

Petteri Spåra   May 13, 2013  
 
5.0 (1)
11486   0   0   0   0   0
Write Review

Jättimäiseksi kaupungiksi Lontoo on kohtuullisen turvallinen, ainakin suurelta osin. Kiireisessä ja massiivisessa kaupungissa on kuitenkin omat yksityiskohtansa, joihin kannattaa kiinnittää huomiota.

Jotkin näistä ovat harmittomia pikkuasioita jotka säästävät sinut vihaisilta katseilta mutta toiset ovat tärkeämpiä joihin kannattaa kiinnittää huomiota tarkasti.

1.    Älä esittele uusinta älypuhelintasi!

Pidä huoli älypuhelimestasi metrossa ja kaduilla ja yritä olla kiinnittämättä siihen turhaa huomiota.
Kaikki varkaat eivät ole aivan yhtä hienovaraisia kuten taitavat taskuvarkaat. Lontoon metroissa liikkuu myös suorasukaisempia pitkäkyntisiä jotka vilkaisevat turvakoodisi ja nappaavat puhelimen kädestäsi juuri kun junan ovet ovat sulkeutumassa, jättäen sinut ovien taakse ilman puhelintasi. On tapahtunut myös niin, että ohikiitävä pyörä on napannut puhelimen henkilön korvalta kadulla kesken puhelun!

2.    Älä seiso vasemmalla liukuportaissa!

Lontoon metroasemat ovat aina ruuhkaisia paikkoja ja paikalliset ovat kärsimätöntä väkeä. Noudata liukuportaiden sääntöä ja seiso vain oikealla puolella. Jos jäät seisoskelemaan vasemmalle puolelle, saat nopeasti makua Lontoolaisten kohteliaan kuivasta asenteesta.

3.    Älä pidä reppua selässäsi väkijoukossa!

Junat, bussit ja muut paikat joihin kerääntyy tiiviisti väkeä ovat otollinen paikka taskuvarkaille. Selkärepun taskusta on helppo Napata pikkutavaraa joten kannattaa pitää reppu kädessäsi jos takanasi seisoo ihmisiä. Tämä kannattaa tehdä myös käytännön syistä koska reput vievät turhaa tilaa ja tekevät olon entistä ahtaammaksi.

4.    Älä häiritse Buckinghamin palatsin vartijoita!

Vaikka vartijat ovat yksi suosituimmista turistinähtävyyksistä, he ovat koulutettuja sotilaita joiden tehtävä on vartioida palatsia ja Kuningatarta. Heihin koskeminen voidaan tulkita hyökkäykseksi johon voidaan vastata voimakeinoin.

5.    Älä änkeä junaan tai bussiin!

Kilpailu istumapaikoista on kova, varsinkin aamulla väsyneenä. Ole siitäkin huolimatta ajattelevainen ja anna reilusti tietä ihmisille jotka ovat tulossa ulos ovista ennen kuin yrität nousta sisään.

6.    Älä seuraa muita ihmisiä ylittäessäsi katua!

Ihmiset lähtevät vaistonomaisesti seuraamaan ensimmäistä henkilöä joka lähtee ylittämään katua punaisista valoista huolimatta, päätyen vaarallisesti autojen keskelle. Vahinkoja tapahtuu varsinkin jos katsot alas puhelimeesi ja luulet että valot ovat vaihtuneet vihreiksi.

7.    Älä katso väärään suuntaan ylittäessäsi katua!

Muista että Englannin liikenne on päinvastainen Suomeen verrattuna, joten autot joiden olet tottunut tulevan vasemmalta tulevatkin nyt oikealta. Monissa kadunylityskohdissa Lontoossa on kirjoitettu kadun pintaan isoin kirjaimin kumpaan suuntaan sinun tulee katsoa mutta kannattaa silti vilkaista molempiin suuntiin ja pitää silmät auki pyöräilijöiden varalta.

8.    Älä näyttele rahojasi (varsinkaan keskustassa)!

Suurin osa Lontoon pikkurikoksista tapahtuu ydinkeskustassa, jossa turistit liikkuvat. Taitavat taskuvarkaat pitävät silmällä raha-automaatteja ja kun huoleton henkilö pistää juuri nostamansa tukun seteleitä takataskuunsa, he iskevät minuuttien sisällä. Tämä on tullut todettua itsekin todeksi Leicester Squarella, nimimerkillä ‘satasen köyhempi’.

9.    Älä hidastele lippuporteilla!

Tämä ärsyttää Lontoolaisia ehkä eniten kaikista julkisiin kulkuvälineisiin liittyvistä pikkuasioista. Ota Oyster-korttisi tai lippusi valmiiksi ennen kun tulet portille. Sinun ei myöskään tarvitse odottaa että portti sulkeutuu edellisen kävijän jälkeen vaan voit koskettaa oman Oysterisi saman tien kun edellinen henkilö on portin toisellapuolella.

10.    Älä ole niin suomalainen – maassa maan tavalla!

Englannissa niinkin turhat fraasit kuten ‘ole hyvä’, ‘kiitos’ ja ‘miten voit?’ ovat kovassa käytössä ja kuuluvat jokapäiväisiin käytöstapoihin. Pahimmassa tapauksessa voit törmätä jopa henkilöön joka haluaa antaa sinulle poskisuudelman tai kaksi, joten pese poskesi joka aamu.

User reviews

1 reviews

Hyödyllisyys 
 
5.0  (1)
Ratings (the higher the better)
Hyödyllisyys
Comments
Please enter the security code.
Jaana
Hyödyllisyys 
 
5.0

Kiva lista

Mukavaa luettavaa. Kiitos

Was this review helpful to you? 
Powered by JReviews