CV Apu Hot

Petteri Spåra   January 15, 2013  
 
4.5 (1)
5786   0   0   0   0   0
Write Review

Työhaku on täysipäiväistä työtä ja tehdessäsi sen hyvin, on palkkio sen mukainen. Täydellisessä mailmassa työpaikka tipahtaisi syliin suhteiden kautta mutta uudessa kaupungissa, uudessa maassa ja eri kielellä kuvioihin astuu entistä enemmän mutkia. Tietysti mitä enemmän ihmisiä kaupungissa asuu, sen enemmän työpaikkoja löytyy. Toisaalta sitä enemmän kyseisiin töihin on kilpailua. Toivottavasti nämä pienet tiedonmuruset auttavat sinua haussasi.

Miksi ansioluettelo on niin tärkeä?

Yksi suurimmista esteistä joka työnhakijan tulee ylittää on varmistaa että hänen CV:nsä on kilpailun mukainen ja askeleen edellä. Sen kirjoittaminen on usein se prosessin ikävin osuus:Mitä hyvä CV sisältää? Miltä sen pitäisi näyttää? Kuinka pitkä CV on parhaimmillaan? Taito kertoa itsestäsi objektiivisesti, tunnistaen vahvuutesi ja hakemukseen olennaisen työkokemuksen antaa jo ennen ensimmäistä tapaamistasi kypsän ja luotettavan kuvan persoonastasi.

Mitä hyvä CV siis sisältää?

Kirjoittaessa on helppo unohtaa objektiivisuus ja lähestyä tekstiä omasta näkökulmasta. Parhaat ansioluettelot ovat kirjoitettu työnantajan perspektiivistä, ymmärtäen työnkuvauksen ja ennakoiden mitä haastattelija odottaa saavansa tietää tuntemattomasta henkilöstä jonka työhistoriaa hän pitää käsissään.

Helpommin sanottu kuin tehty? Kyllä. Varsinkin uusille aloille yrittävän tai kokemattomamman hakijan on hankala pistää itsensä tulevan pomonsa kenkiin mielessään. Tässävaiheessa kannattaa harkita kokeneemman henkilön apua. Kirjoita koko työhistoriasi ylös ja pyydä ystävääsi tai asiantuntiaa seulomaan epäoljennainen info ja antamaan viitettä miten jäljellejäävä tieto kannattaa muotoilla.

CV:ni alkaa olla jo valmis, miltä sen pitäisi näyttää?

Oletko hakemassa luovalle alalle? Onko ammattisi tilinpitäjä? Ansioluettelosi menee käsi kädessä työkuvasi kanssa. Siinä missä tietyn alan työnantajat arvostavat luovuutta jo hakemuksessa, toiset odottavat asiallisempaa otetta. Yleisesti ottaen hyvällä maulla koottu Word-tiedosto näyttää että olet sinut työkalujesi kanssa. Netissä on tarjolla palveluita joiden sapluunat ovat hyvin epämiellyttävää luettavaa mutta joita hyvin monet silti käyttävät. Ole myös kriittinen pistätkö kuvasi mukaan. Kuvan poisjättäminen ei yleensä ole negatiivinen asia vaikka hyvin käytettynä se auttaa haastattelijaa muistamaan hakemuksesi paremmin.

Ota yhteyttä Rebeccaan, hanki suoraa palautetta CV:si kunnosta ja juttele asiantuntijan kanssa työnhaun askeleista ajan kanssa.

User reviews

1 reviews

Hyödyllisyys 
 
4.5  (1)
Ratings (the higher the better)
Hyödyllisyys
Comments
Please enter the security code.
Lissu Nieminen
Hyödyllisyys 
 
4.5

Tykkäsin tästä

Löysin monia hyviä vinkkejä tästä jutusta, kiitos. Pistin viestiä rebeccalle ceeveen tarkistuksestakin, en ollut varma puhuuko hän suomea niin pistin englanniksi.

Was this review helpful to you? 
Powered by JReviews