Aktiviteettejä ja tekemistä Lontoossa Hot

Petteri Spåra   December 09, 2012  
 
4.5 (1)
4229   0   0   0   0   0
Write Review

Suoritimme kaiken pariskunnan voimin eli kriteereinä olivat vain aktiviteetin soveltuminen molemmille sukupuolille, sijainti ei kauempana kuin zone 3 ja matala aloituskynnys (eli halpa ja kohtuullisen välineetön). Kerrottakoon jo valmiiksi että pidimme paljon joka lajista ja joistakin niistä tuli jopa vakituisia harrastuksiamme. Osaatko arvata mistä?

1. Boulderointi

Boulderointi on yhdistelmä ongelmanratkaisua, tekniikkaa ja voimaa. Tämä seinäkiipeilylaji tapahtuu matalalilla, alle viiden metrin korkeudelle yltävillä seinillä. Turvallisuuden takaavat paksut pehmeät patjat jotka kattavat salin lattian laidasta laitaan. Radat ovat rakennettu vaikeusasteittain joten vierailut ovat antoisia kaikille, olit sitten ensikertalainen tai alan harrastaja. Aloitimme itse tunninmittaisella esittelykierroksella rymässä, jossa kouluttajamme valotti meille hieman urheilun taustaa, opasti tekniikassa ja kertasi talon säännöt. Muuten kiipeilykäynnit ovat täysin vapaita: maksat vain sisäänpääsysi ja saat temmeltää hallissa vapaasti ja niin pitkään kuin haluat (lue: niin pitkään kun käsissäsi riittää voimaa). Välineiksi tarvitset vain kengät ja omavalintaisesti magnesiumjauhepussin eli “mankkapussi”. Molemmat voit vuokrata paikanpäältä halvalla. Pieni vinkki vielä loppuun: muista leikata sormen- ja varpaankyntesi ennen kiipeilyä.
Klikkaa tästä: Arch Climbing Wall

2. Argentinalainen Tango

Näillä tangotunneilla voitkäydä yksin, parin kanssa tai vaikka porukassa. Opetuksesta vastaa nuori argentinalainen tanssipari ja tunnit pidetään trendikkään Light baarin yläkerrassa joten pieni rohkaisuviinikin onnistuu tanssin lomassa. Suoraan alkeiskurssin jälkeen alkaa kokeneempien tunti ja voit jäädä drinkille katsomaan heidän menoaan. Tietenkin, jos olet itse kokeneempi tanssija voit hypätä suoraan tähän ryhmään. Illan viimeinen tunti on yleensä vapaa ballroom tunti jonka aikana musiikki vain pistetään soimaan ja molempien tuntien oppilaat saavat kokeilla vapaasti taitojaan. Partnerinkin voi saada helposti vain kysymällä. Kävijöiden ikä vaihtelee parikymppisistä nelikymppisiin. Pukukoodia ei ole joten tämäkin vaihtelee farkuista illallispukuihin. Tietenkin jos menet sinkkuna, kannattaa panostaa hiukan ulkonäköön. Ehkä tanssiparisi viihtyy niin hyvin että jää tunnin jälkeen kanssasi drinkille?
Klikkaa tästä: Tango The Light

3. Urban Krav Maga

Tämä Israelilainen itsepuolustuslaji keskittyy puhtaasti suoraviivaiseen hyökkääjän eliminointiin ja pakenemiseen ja soveltuu hyvin niin naisille kuin miehillekin. Lontoo tarjoaa useita kursseja ja yksi paremmista on Stuart McGillin vetämä Urban Krav Maga joka järjestetään viikoittain Covent Gardenissa. Tunneilla on yleensä noin 20 hengen porukka joka jaetaan pareihin. Ohjaaja antaa pikaisen demonstraation kaduilla usein tapahtuvien hyökkäysten torjumiseen ja kiertää neuvomassa pareja harjoittelun alettua. Joka tuntiin mahtuu noin 6 eri hyökkäystä. Aikaa ei siis haaskata fitness puoleen ja venyttelyihin vaan ohjaus keskittyy vain olennaiseen antaen erittäin hyvän vastineen jo valmiiksi huokealle kertamaksulle. Välineitä ei tarvita, tuo mukanasi vain vesipullo, sisäkengät ja löysät urheiluhousut tai shortsit.
Klikkaa tästä: Krav Maga Central London

4. Pitch and Putt Golf

Oletko halunnut kokeilla golfausta mutta et ole viitsinyt hakeutua golfradoille asti? Pohjois-Lontoon Alexandra Palacen edustalla sijaitseva nurmi tarjoaa kesäisin golfelämyksen joka on pieni ja perheystävällinen. Kaikki 9 reikää ovat vain noin 50-60 metrin radoilla ja radat suoritetaan vain wedge ja putt mailoilla. Sijainti on korkealla mäenhuipulla joten golfauksen lomassa voit myös nauttia mahtavasta näkymästä Lontoon yllä. Mailavuokrauksesta voit ostaa myös virvokkeita ja jäätelöä. Kannattaa kuitenkin vilkaista säätiedotusta etukäteen, tämä laji on mielekkäämpää auringonpaisteessa.
Klikkaa tästä: Alexandra Palace Pitch n Putt

5. Pingis ja Cocktail Baari

Naurettavan toimiva yhdistelmä alkuiltaan. Chancery Lane-aseman vieressä sijaitseva Bounce on tyylikäs baari jota voisin verrata laadukkaaseen biljardihuoneeseen mutta pingispöydillä varustettuna. Kävimme itse kokeilemassa paikkaa jo iltapäivästä joten saimme pöydän ilman odotusta mutta iltaisin pingispöytiin voi joutua jonottamaan hetkisen. Bounce tarjoilee myös ruokaa, joten voit vierailla vain drinkkien ja illallisen merkeissä, pingistä ei ole pakko pelata. Henkilökunta on erittäin ystävällistä ja huomaat että omistus on panostanut paikan viihtyvyyteen.
Klikkaa tästä: Bounce Pingisbaari

6. Jooga

Lontoossa työskentely voi olla stressaavaa ja kiireistä. On tärkeää osata myös rentoutua ja hidastaa tahtia aika-ajoin ja mikä parempaa siihen tarkoitukseen kuin suosittu jooga! Jooga on tuhansia vuosia vanha kuntoilulaji joka voimistaa niin kehoa kuin mieltäkin erilaisien asentojen ja keskittymisen kautta. Suurin osa suuremmista kuntosaleista tarjoaa kätevästi joogatunteja useita kertoja viikossa, mutta jos et välitä kuntosaleista, lue miten voit aloittaa joogaamisen helposti ja halvemmalla!

User reviews

1 reviews

Hyödyllisyys 
 
4.5  (1)
Ratings (the higher the better)
Hyödyllisyys
Comments
Please enter the security code.
Antti
Hyödyllisyys 
 
4.5

j

Pari kiinnostavaa tossa listassa kylla on. Kiitos!

Was this review helpful to you? 
Powered by JReviews