8 Käytännöllistä Vinkkiä: Lontoon Julkinen Liikenne Hot

Petteri Spåra   January 07, 2013  
 
0.0 (0)
6043   0   0   0   0   0
Write Review

Lontoon julkiset kulkuvälineet ovat suurimmalta osin helppokäyttöisiä ja selkeitä, varsinkin parin käyttökerran jälkeen. Tee liikkuminen entistä helpommaksi itesellesi ja muille näiden pikkuvinkkien avulla.

1. Tarkista reittitiedot ajoissa ennen matkaasi

Olit sitten jokapäiväinen kulkija tai ensikertalainen, kannattaa vilkaista Lontoon julkisten kulkuvälineiden viralliset sivustot aina ennen lähtöä, varsinkin jos sinulle on tärkeää että et myöhästy. Lontoon julkiset toimivat suurimmalta osin moitteettomasti mutta linjoilla on usein viiveitä tai korjaustöitä, erityisesti viikonloppuisin. On paljon hitaampaa lähteä selvittämään vaihtoehtoista reittiä asemalta, kuin tarkistaa reitti helposti netissä jo lähtiessä.

2. Lataa Oyster korttisi netissä

Oyster kortti kannattaa hankkia vaikka lyhyemmillekin vierailuille, koska matkojen hinnat ovat halvempia kuin paperilipuissa. Asemien maksupisteille on varsinkin ruuhka-aikoina jonoja jotka voit välttää lisäämällä rahaa kortillesi jo kotona. Lomalaisille tämä ei kuitenkaan onnistu, koska nettipalvelu vaatii kortin rekisteröintiä.

2. Ota bussi lyhyemmille matkoille

Jos junamatkasi on vain yksi tai kaksi pysakkia, voi bussi olla nopeampi ja helpompi ratkaisu. Junat ovat usein taynna ihmisia, kavelymaykat kaduntasolta laitureille pitkia ja nakymat ovat mielekkaammat bussin ikkunasta. Kysy aseman henkilokunnalta neuvoja jos et ole varma missa pysakkisi on.

4. Tarkista Oyster-korttisi saldo

Oysterin pitäisi veloittaa kortilta maksimissaan päivälipun hinnan vaikka maksaisit useamman matkan kertamaksuilla. Järjestelmä ei kuitenkaan aina toimi virheettömästi jos vaihtelet kulkuvälinetta junasta bussiin. Näet korttisi saldon aina näytölla pari sekunttia mennessäsi sisään tai ulos maanalaiseen tai bussiin, jos sinua veloitettiin liikaa, ilmoita asiasta asemahenkilökunnalle. Bussikuskit eivät voi auttaa asiassa.

5. Yläkerrassa on leppoisampaa

Bussit, varsinkin ruuhka-aikoina, täyttyvät nopeasti ja monet ihmiset jäävät itsekkäästi bussin alakertaan seisomaan. Kannattaa kivuta yläkertaan jossa yleensä on runsaasti istumatilaa. Näin jätät myös tilaa seuraavien pysäkkien matkustajille.

6. Kävele laiturin päähän

Suurin osa ihmisista nousee junaan laiturin keskeltä, läheltä sisäänkäyntejä. Viimehetkellä junaan nousevat ihmiset ryntäävät myös juuri samoihin vaunuihin, jotka täyttyvät ihmisistä erittäin nopeasti. Suunnista odottaessasi laiturin ääriin niin voit saada jopa istuimen junamatkasi ajaksi. Herrasmiehet, muistakaa kuitenkin tarjota istuin sitä enemmän tarvitseville.

7. Pidä huoli omaisuudestasi

Julkiset kulkuvälineet ovat joskus kuin sardiinipurkkeja, älä jätä arvoesineita sivu- tai takataskuusi jos taskut ovat avoinaiset. Taskuvarkaiden tiedetään myös nappaavan kalliita puhelimia suoraan kädestäsi juuri kun junan ovet ovat sulkeutumassa, jolloin he voivat hypätä laiturille ja sina jäät nuolemaan näppejäsi ovien taakse. Paras tapa ennaltaehkäistä ikäviä yllätyksiä on pitää kaikki arvoesineesi poissa näkyvistä.

8. Vältä ruuhka-aikoja

Lontoon julkiset kulkuvälineet ovat vilkkaita aikana minä tahansa, erityisesti aamuisin ja iltapäivisin, kun massat matkustavat työpaikan ja kodin välillä. Kaupungin ydinkeskusta on erittäin vilkas myös lauantaisin, kun turistit ja paikalliset ovat liikkeellä massoittain. Viikolla aamuruuhka on pahimmillaan noin kello 7-9, jonka jälkeen iltapäivaruuhka saavuttaa huippunsa noin kello 17-19 välillä.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
Ratings (the higher the better)
Hyödyllisyys
Comments
Please enter the security code.
Powered by JReviews