12 Parasta Vinkkiä Lapsiperheille Lontoossa Hot

Anna Hälli   July 03, 2013  
 
0.0 (0)
10371   0   0   0   0   0
Write Review

Lontoolla on paljon annettavaa niin lapsille kuin aikuisillekin. Se on täynnä mielenkiintoista nähtävää ja opittavaa lapsille ja nuorille, mutta varsinkin pienempien lasten kanssa matkustaessa on tärkeää huomioida tiettyjä seikkoja joita et ehkä tiennyt Lontoosta entuudestaan. Pienellä suunnitelulla etukäteen, varmistat mukavan reissun.

1. Majoitus perheille

Lontoon etäisyydet ovat suuria ja matkustaminen työlästä. Majoitusta varatessa on hyvä huomioida hotellin sijainti. Kaukana keskustasta sijaitseva majapaikka saattaa maksaa aikaa, rahaa ja hermoja.

2. Lastenrattaat metrossa

Lontoon julkinen liikenne on toimivaa, mutta läheskään kaikilla asemilla ei ole hissejä tai liukuportaita. Pienten lasten kanssa matkustettaessa kannattaa kiinnittää huomiota rattaiden keveyteen ja kasattavuuteen tai kuljettaa lasta kantoliinassa tai –repussa.

3. Lasten kanssa liikkuminen

Lontoolaisten lasten elämä on rajoitetumpaa kuin suomalaisten. (Esimerkiksi alle 6-luokkalaiset eivät saa kulkea yksin koulumatkojaan.) Varsinkin alakoululaisten kanssa retkeilevien kannattaa tiedostaa tämä miettiessään, voiko lapsi käydä esimerkiksi yksin kaupassa jätskiostoksilla.

4. Pue lapsesi näkyvästi

Suosituimmat leikkipuistot ovat varsinkin aurinkoisina päivinä tupaten täynnä leikkijöitä. Jos puet (varsinkin pienemmät) lapsesi värikkäisiin vaatteisiin, sinun on helpompaa seurata heidän kulkuaan.

5. Löydä hauskaa ilmaiseksi

Kaupungissa on paljon ilmaista nähtävää lapsille ja perheille. City farmit, puistot ja Southbankin katutaiteilijat tarjoavat paljon hauskaa katsottavaa.

6. Elämyksiä liikenteessä

Kaupungissa liikkuminen on monelle lapselle elämys. Suositeltavia julkisia kulkuneuvoja ovat perinteisten metrojen ja punaisten bussien lisäksi Thames Clipper (paikallinen julkisen liikenteen laiva, joka liikennöi Thamesilla) sekä the Emirates Air Line (The London Cable Car eli joen ylittävä köysirata).

7. Ravintola lapsille

Lontoossa on ihania ravintoloita, joista kannattaa nauttia. Lasten kanssa säästää pitkän pennin, jos suosii ravintoloita, joissa on lasten lista. (Kannattaa huomioida, että Lontoossa on oleellisesti Suomea vähemmän hyla-tuotteita.)

8. Museot myös lapsille

Lontoo on uskomaton museokaupunki ja melkein kaikissa museoissa on paljon lapsia kiinnostavaa nähtävää. Museot ovat usein myös ilmaisia tai ainakin edullisia. Suosittuja ja lapsiystävällisiä museoita ovat mm. Horniman Museum, HMS Belfast, Natural History Museum, Science Museum ja V&A Museum of Childhood.

9. Varaa lippusi etukäteen

Maksullisista nähtävyyksistä maininnan ansaitsevat ainakin Legoland, Madame Tussaudin vahakabinetti, London Aquarium ja Harry Potter Studio Tour. Liput ovat monesti halvempia, kun ne ostaa etukäteen netistä.

10. London Eye koko perheelle

Jos haluaa saada hyvän yleiskuvan Lontoosta, London Eye on hinnastaan huolimatta hyvä valinta. Turvallisessa kapselissa, johon lastenrattaatkin mahtuvat hyvin, vanhemmatkin voivat nauttia maisemista ilman huolta lasten säntäilemisestä. Liput suosittuihin maksullisiin nähtävyyksiin kannattaa ostaa etukäteen netistä, niin jonottaminen vähentyy.

11. Uiminen Lontoossa

Jos haluat rantalomalle, ei kannata tulla Lontooseen. Uimamahdollisuudet ovat oleellisesti Suomea huonommat. Jos mieletön helle kuitenkin yllättää ja on pakko päästä pulikoimaan, kannattaa kokeilla maauimaloita. Itselleni tuttu on vain Charlton Lido, mutta googlaamalla löytyy muitakin.

12. Musikaalit ovat mahtavia!

Jos matkustat yli 5-vuotiaiden kanssa, kannattaa mennä katsomaan Lion Kingiä, Wickediä tai jotain muuta loistavaa produktiota. Netistä voi löytää hyviä tarjouksia. Esimerkiksi Kids Weekin aikana elokuussa lapset pääsevät moniin musikaaleihin ilmaiseksi maksavan aikuisen seurassa.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
Ratings (the higher the better)
Hyödyllisyys
Comments
Please enter the security code.
Powered by JReviews