10 tärkeintä ohjetta synnytykseen Lontoossa Hot

Petteri Spåra   August 26, 2013  
 
0.0 (0)
2608   0   0   0   0   0
Write Review

Lontoon terveydenhoito on ammattitaitoista, mutta kuten missä tahansa muuallakin, taso voi vaihdella hiukan eri vastaanottojen ja sairaaloiden välillä. Valmistautuminen varmistaa että säästyt ikäviltä yllätyksiltä kesken raskausajan. Lontoossa synnyttäneenä suomalainen Pia kirjoitti seuraavat neuvot tuleville äideille.

1.Tee taustatyösi netissä

Etsi NHS:n internetsivuilta alueesi äitiysyksiköt. Lue arviot, valitse mieleisesi ja varaa ensimmäinen kätilökäynti.

2. Mieti riskitekijöitäsi

Jos suvussasi on riskitekijöitä, pidä huolta, että nämä tulevat kätilöiden tiedoksi jo alkuvaiheessa ja pääset tarvittaessa erikoislääkärin vastaanotolle.

3. Mieti kivunlievitystä

Mikäli haluat pyrkiä ”luonnolliseen” synnytykseen valitse ”birth centre”. Muista kuitenkin, että halutessasi epiduraalin tai jos synnytyksesi johtaa sektioon sinut siirretään ”labour wardiin”. Nämä sijaitsevat usein sairaalan eri osissa, joten käytännöllisyyttä kannattaa miettiä! Britanniassa voi myös valita kotisynnytyksen. Mikäli tämä kiinnostaa, keskustele asiasta kätilön kanssa.

4.Varmista kyytisi sairaalaan ajoissa

Selvitä taksiyhtiöt, jotka ottavat kyytiin naisia, joilla on jo synnytys käynnissä.

5.Suunnittele sairaala-aikasi

Kirjoita synnytyssuunnitelma ja pakkaa sairaalakassi hyvissä ajoin. Sairaalakassista saattaa tulla yllättävän täysi ja tuntuu kuin olisit lähdössä selviytymisretkelle!

6. Keskustele rohkeasti epäilyksistäsi

Jos raskauden aikana epäilet, että asiat eivät ole kunnossa voit huoletta mennä tarkastukseen äitiysyksikön poliklinikalle, jonne myös menet ensitarkastukseen synnytyksen käynnistyttyä ennen osastolle siirtymistä.

7. Ilmoita tulostasi etukäteen

Synnytyksen käynnistyttyä tulee ensin soittaa neuvontapuhelimeen. Tämä on välttämätöntä, jotta sairaalassa tiedetään tulostasi.

8. Vaadi parasta

Synnytyksen aikana pidä huolta omista oikeuksistasi ja seuraa tilannetta tarkkaavaisesti. Kiireen vuoksi hoito voi joskus olla hyvinkin vaihtelevaa ja saatat kokea itsesi unohdetuksi.

9. Hae apua imetykseen

Kysy rohkeasti imetysapua synnytyksen jälkeen. Kiireen vuoksi imetystuki voi sairaalassa jäädä vähäiseksi. Selvitä alueesi imetysneuvontapuhelimet ja klinikat, joista voit hakea apua tarvittaessa. NCT:lla on myös hyviä imetystukihenkilöitä (breastfeeding counsellor).

10. Mentaliteettisi ratkaisee!

Rohkeutta, oma-aloitteisuutta sekä positiivista mieltä!

User reviews

There are no user reviews for this listing.
Ratings (the higher the better)
Hyödyllisyys
Comments
Please enter the security code.
Powered by JReviews